Konya'ya gökyüzünden doğal gübre yağacak! Tarih açıklandı

Konya'ya gökyüzünden doğal gübre yağacak! Tarih açıklandı

Türkiye genelinde hava durumu tahminlerini vatandaş yakından takip ediyor. Son olarak Konya Ovası'na gökyüzünde doğal gübre yağacağına ilişkin bir tahmin paylaşıldı. Detaylar ve tarih belli oldu.

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarındaki ani değişim devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde soğuk günlerin yaşandığı Konya'da hava sıcaklıkları aniden yükseldi. Konya, bugün ve yarın yaz sıcaklarını yaşayacak. Öte yandan vatandaş önümüzdeki günlerde havanın nasıl olacağını merak ediyor. Konya ve Türkiye genelini ilgilendiren tahmini uzman isim paylaştı.

tarim-333.webp

CUMA GÜNÜ TOZ YÜKLÜ BULUTLAR GELİYOR

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, Türkiye'de görülecek hava olayını açıkladı. Bu doğrultuda yarından itibaren Arabistan ve Kuzey Afrika üzerinden Türkiye'ye toz taşınımı geleceği duyuruldu. Cuma günü tüm Türkiye'yi kaplaması beklenen toz bulutlarının faydalı olduğu belirtildi.

toz-333.webp

YAĞMURLA TOPRAĞA İNERSE BEREKETLİ BİR SEZON GEÇİRİLECEK

Toz taşınımının havada kalmayacağını çünkü yağmurun da beklendiğini belirten Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Yağışla beraber zemine inecektir. Yağışla beraber toprağa inmesi demek çok daha fazla verimlilik sağlar. Çünkü direkt toprağa enjekte olur. Çöl tozu dediğiniz şey zaten doğanın gübresidir. Biz bunlara 'tabakalı silikat' deriz. Bu tabakaların içinde her türlü nütrient vardır. Demirinden magnezyumuna kadar her şey mevcut. Yağmurla toprağa inerse verimli bir yıl geçiririz" diye konuştu.

toz-444.webp

KONYA OVASI İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Yani hafta sonu beklenen yağmurla birlikte Konya Ovası'na gökyüzünden doğal gübre yağacak. Otomobiller üzerinde çamur izlerine yol açsa da bu yağışların tarımsal faaliyetler için büyük önem taşıdığı belirtildi.

tarim-222.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum